005.jpg

КП «Міськвітло» отримало за Програмою розвитку ООН 850 енергозберігаючих ламп для вуличних світильників.

27 липня заступник директора Програми розвитку ООН Блерта ЧЕЛА вручила міському голові Олександру ЛИСЕНКУ сертифікат на отримання цих енергозберігаючих ламп, а 23 вересня вони прибули до Сум.

«Це натрієві енергоефективні лампи. Хоча це і не LED-освітлення, але майже на 60 % ефективніше за нинішнє», – розповів радник міського голови на громадських засадах Олександр БОЙКО.

На питання щодо виробника ламп Олександр Бойко відповів, що Проект ПРООН не пропагує виробника, а пропагує принциповий підхід до енергоефективності та екологічності того, що стосується освітлення.

Усього Суми отримали 850 штук новітніх приладів для освітлення загальною вартістю близько 100 тис. грн. Паспортна гарантія на кожен – 35 тисяч годин.

Нові лампи, повідомив в. о. директора КП «Міськвітло» Володимир ХВОСТІЙОНОК, освітлюватимуть магістральні дороги: вул. Харківську, вул. Іллінську, вул. Роменську, вул. Г. Кондратьєва. Встановлювати їх почнуть після остаточного погодження місць розміщення та інших технічних моментів.

«Ми робимо перші кроки, співпраця з ПРООН продовжуватиметься, і буде не один проект, але треба чітко розуміти, що для цього треба працювати як міській раді, виконавчому комітету, так і комунальним підприємствам і всій громаді. Якщо ми покажемо, що здатні працювати на шляху енергоефективності та екологічної безпеки і бажаємо зробити Суми «зеленим містом», то проекти будуть і не лише по освітленню», – зазначив радник міського голови.

На найближчій сесії міської ради, повідомив він, депутати розглянуть План дій сталого енергетичного розвитку міста до 2025 року та питання створення КП «Сумське муніципальне енергетичне агентство».