003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав ДНЗ «Яблунька», аби проінспектувати, на якій стадії знаходяться роботи з реконструкції будівлі під дитячий садок (друга черга).

Разом із журналістами Олександр Лисенко пройшовся коридорами ще недобудованого приміщення та впевнився, що роботи йдуть повним ходом.

«Розпочати другу чергу робіт запланували ще в минулому році. Перш ніж перейти до будівельно-монтажних робіт було проведено тендер, і з міської казни виділили 7 млн грн. Сьогодні ми можемо бачити, що за півтора місяця, з початку робіт, вдалося зробити чимало. Я впевнений, що після того, як дане приміщення буде повністю реконструйоване, проблема із місцями для малечі у дитячих садочках в районі Хіммімстечка буде вирішена», – повідомив міський голова.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ додав, що наразі із раніше виділених 7 млн грн. на виконання будівельно-монтажних робіт спрямовано близько 1,4 млн грн. Нині будівельники здійснюють цегляну кладку другого поверху.

«Ми намагаємося, аби в цьому році було проведено максимум робіт. Для цього вже на першому поверсі розвели електрику, тривають штукатурні роботи. Вікна ж не ставляємо спеціально для того, щоб стіни встигли просохнути. Потому ж роботи будуть продовжені. На наступний рік заплановані роботи з благоустрою території», – пояснив Віталій Шилов.

Директор дитячого садочка Наталія МАТЮХІНА повідомила, що нове приміщення розраховане на 120 дітлахів. Сьогодні ДНЗ «Яблунька» відвідують близько 80 хлопчиків та дівчаток.

Наталія Матюхіна погодилася з міським головою щодо вирішення проблеми місць у дитячих садочках на Хіммістечку. Адже бажаючих записати свою дитину до дитсадка багато, а місць обмаль. Тому друга черга будівництва є на часі.

Окрім того, в планах, повідомила директор, запровадження електронної черги та створення Інтернет-сайту дитсадка.