002.jpg

В Україні розпочався конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст в Україні».

Конкурс оголошується вперше і відзначає уже втілені проекти сталого розвитку міста з метою інтенсифікації інтегрованого урбаністичного розвитку в українських містах у майбутньому.

Він також покликаний мотивувати українські муніципалітети використовувати методику сталого розвитку та регулярно брати участь у конкурсі на премію зі своїми проектами.

Конкурс на Лейпцизьку премію оголошується в рамках співпраці між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) та Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини (БМУБ). Організатори хочуть таким чином підтримати процес проведення реформ в українських містах згідно з цілями «Лейпцизької хартії розвитку сталого європейського міста», а також посилити використання методики інтегрованого розвитку міста у муніципальних проектах та серед фахівців.

Проведення конкурсу відбувається під патронатом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія ЗУБКА та держсекретаря Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини (БМУБ) Гунтера АДЛЕРА з німецького боку.

Право на участь у конкурсі мають українські міста та громади, адміністративно-територіальні одиниці, спілки, комунальні підприємства, організації громадянського суспільства (громадські організації, ініціативи тощо). Згідно з умовами конкурсу всі згадані вище учасники можуть подати один або кілька проектів. Подавати проекти повинні їхні автори. На конкурс можуть подаватись проекти, що були реалізовані протягом останніх чотирьох років.Будівельні проекти мають бути закінчені та перебувати в експлуатації. Проекти співпраці, ініціативи, методики та інструменти планування тощо мають перебувати у фазі реалізації, а не концепції.

Призерів визначить журі, що складатиметься з українських та міжнародних експертів під керівництвом обох міністерств. До складу журі входитиме семеро спеціалістів з України та Німеччини.

Найпізніший термін надходження повного пакету конкурсних матеріалів – 4 листопада 2016, 18:00.

Матеріали мають мати позначення «Лейпцизька премія» і бути надіслані на адресу: Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ) ҐмбГ / Офіс проекту інтегрованого розвитку міста (БМУБ) «ЛЕЙПЦИЗЬКА ПРЕМІЯ» Тетяні Коломієць вул. Антоновича, 16 б, 01004 Київ, Україна.
В рамках конкурсу будуть визначатись наступні премії: 1-ша – 10 тис. Євро, 2-га – 6 тис. Євро, 3-тя – 4 тис. Євро Відзнаки: до 5 x 1 тис. Євро Премії будуть передані авторам конкурсного проекту (необхідно буде подати підтвердження авторства).

Організатори залишають за собою можливість розподілити призовий фонд іншим чином, ніж вказано вище. Загальна сума призового фонду становить 25 тис. Євро. Призовий фонд має бути використаний для подальшої реалізації (нових етапів) відзначених ініціатив та базуватись на методах та підходах, описаних в Лейпцизькій Хартії сталого та екологічного розвитку міста.

Переможці премії зобов’язуються надати підтвердження про цільове використання призового фонду.

Вручення премій відбудеться в рамках Українсько-німецької конференції міського інтегрованого розвитку (кінець листопада 2016).

Детальніше про конкурс