006.jpg

Департамент інфраструктури міста опрацьовує питання очищення русла річки Сумки між мостами по вул. Горького та пр-ту Шевченка.

Про це під час чергової апаратної наради 7 листопада доповів директор даного структурного підрозділу Григорій ЯРЕМЕНКО.

За його словами, для цього було створено робочу групу, до складу якої увійшли фахівці департаменту інфраструктури, екологи, науковці та громадські діячі. Після двох засідань, її члени дійшли висновку, що заходи по очищенню русел річок на території міста повинні бути комплексними. Сегментні ж очищення результату не дадуть.

З огляду на це було вирішено звернутися до СумДУ, аби там надали матеріали для розробки проекту очищення русел річок, що протікають нашим містом. Як тільки-но така інформація буде надана, зазначив Григорій Яременко, відповідний проект рішення про виділення коштів на роботи з очищення буде виноситися на розгляд сесії міськради.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що головним чинником у цьому питанні є кошторис на виконання даних робіт, який повинні скласти фахівці СумДУ. Адже сума, яку в ньому буде зазначено, повинна бути включена до бюджету на наступний рік.

Для того, аби комплексно очистити річку Сумку, керманич Сум дав доручення Григорію Яременку звернутися до Сумської РДА, аби там з ясували, чому Косівщинське водосховище таке забруднене.

«Нас звинувачують у тому, що саме сумчани забруднюють це водосховище. Але ж містяни не мають жодного відношення до села Косівщина, тому нехай на місцевому рівні розберуться, хто саме доводить водосховище до такого стану», - сказав міський голова.

Також Олександр Лисенко наголосив, що необхідно звертатися до департаменту екології та природних ресурсів Сумської облдержадміністрації, де також повинні відреагувати відповідним чином

Міська ж влада готова співпрацювати і робити все від неї залежне, аби русла річок у Сумах були чистими та безпечними.