003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час чергової апаратної наради наголосив на тому, що лише батьківська громадськість сама буде вирішувати, як їхня малеча святкуватиме Новий рік у дитячих садочках.

Мова йшла про те, чи запрошувати на святкові ранки до дітлахів артистів, чи збирати кошти на солодкі подарунки.

«Жодного примусу у цьому питанні бути не може. Проте ж кожним батькам хочеться, аби їхня дитина отримала хороший подарунок, аби її розважили веселі, професійні артисти. Тому це, звичайно, буде лише за згоди самих батьків», - сказав міський Олександр Лисенко.

Він дав доручення начальнику управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО опрацювати це питання та ще раз наголосив, що головне – це думка батьків.

Посадовиця підкреслила, що управління освіти і науки вже направило листи до керівництва дитячих садочків і зобов’язало його вирішувати питання проведення новорічних свят, доцільності запрошення артистів для виконання ролі Діда Мороза, придбання дитячих подарунків лише за участю батьківської громадськості.

Окрім того, управління постійно тримає на контролі питання щодо неприпустимості збирання коштів на організацію різноманітних новорічних заходів. Навчальні заклади просять обійтися власними силами, аби на плечі батьків не лягав тягар «новорічних» витрат.

Що ж стосується заборони батьківських внесків на поточне утримання садочків та шкіл, то в жодному із навчальних закладів міста таких випадків зафіксовано не було.