006.jpg

У середу, 16 листопада, відбулось чергове засідання координаційної ради у справах ветеранів війни та праці, інвалідів.

На захід, який відбувся під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Альони ДМІТРЄВСЬКОЇ, були запрошені керівники структурних підрозділів міськради.

Директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК ознайомила присутніх із виконанням міської програми «Місто Суми - територія добра та милосердя» за 10 місяців поточного року та повідомила про внесення пропозицій до відповідної програми щодо надання додаткових соціальних гарантій на 2017 рік. Мова йде про надання стовідсоткової пільги на оплату житлово-комунальних послуг інвалідам з дитинства І А групи з діагнозом ДЦП.

За інформацією відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів в Сумах з 1 травня 2015 року діє програма «Турбота», відповідно до якої пільговим категоріям населення, таких як: учасникам Великої Вітчизняної війни; дітям – інвалідам; інвалідам I групи загального захворювання; багатодітним сім’ям пропонуються продукти харчування першої необхідності за цінами виробника (без торговельної надбавки), обслуговування здійснюється при пред’явленні пільгового посвідчення в 11 магазинах «Кошик» на території міста.

Як зазначив начальник відділу благоустрою управління комунального господарства та благоустрою міста департаменту інфраструктури міста Роман РЯБОКОНЬ в поточному році проведено капітальний ремонт тротуарів на суму 6 млн. грн., орієнтовно облаштовано 7 тис. м2 площі. При виконанні цих робіт обов’язково враховувались будівельні норми та побажання осіб з інвалідністю.

Також, учасники засідання мали змогу обмінятися інформацією, поділитися власними напрацюваннями в роботі з особами з інвалідністю.