007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вимагає, аби власники будівель у центрі міста привели їх до належного стану.

Очільник Сум обурений тим, що в місті вже стало практикою ховати пошарпаність таких будинків за банерами. Олександр Лисенко згадав, зокрема, будівлю на вул.Соборній, неприглядність якої вже не один рік прикривається в такий спосіб. Банер уже кілька разів відриввася, але його прилаштовували місце.

Нині міський голова наказав діяти в інший спосіб. Олександр Лисенко звернувся до директора департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрія КЛИМЕНКА, аби той з’ясував, хто ж все таки є власником цієї будівлі. Адже на думку керманича Сум, вже час прибрати ті банери і привести до ладу архітектурну пам’ятку – саме такою є ця будівля.

«Якщо ці власники не можуть або просто не хочуть тримати в належному стані дані об’єкти, то нехай продають їх або здають в оренду. Але не треба більше вивішувати ці банери,– сказав Олександр Лисенко.

У свою чергу Юрій Клименко повідомив, що тоді, коли власники будинку його придбавали, то зобов’язувалися тримати у належному стані. «Проте, як ми бачимо, вони цього не роблять. Ми зі свого боку направили листи до останнього власника, аби той прийняв рішення: або передавати до комунальної власності, або повністю викупити будівлю, або нарешті привести її у відповідності до вимог пам’ятки архітектури», – сказав директор департаменту забезпечення ресурсних платежів.

Водночас Олександр Лисенко доручив начальнику управління архітектури та містобудування Андрію КРИВЦОВУ достеменно з’ясувати, що будується навпроти Спасо-Преображенського кафедрального собору, і чи не внесе нова споруда дисонанс у вигляд передмістя. Наглядати за будівництво наказано й начальнику управління державного архітектурно-будівельного контролю Анатолію ДОВБНІ.