003.jpg

КП «Міськводоканал» на 100 % здійснює закупівлі із застосуванням системи електронних державних закупівель ProZorro, керуючись нормами Закону України «Про публічні закупівлі».

Про це під час апаратної наради повідомив директор підприємства Анатолій САГАЧ.

На підприємстві, розповів він, створено тендерний комітет та затверджено його склад. Як замовник, КП «Міськводоканал» зареєстроване на двох торгівельних майданчиках: e-tender та zakupki.prom.ua.

Починаючи з квітня місяця поточного року тендерним комітетом підприємства було оголошено 41-ну електронну закупівлю на загальну суму 24,6 млн грн. (36 допорогових процедур закупівель та 5 – відкриті торги), за результатом яких було укладено 31 договір на закупівлю товарів, робіт та послуг, як за кошти місцевих бюджетів, так і за власні кошти підприємства, на загальну суму 10,1 млн грн.

10 процедур закупівель на загальну суму 13,1 млн грн. перебувають в стадії опрацювання. Наразі КП «Міськводоканал» на 100 % здійснює закупівлі із застосуванням ProZorro, керуючись нормами Закону України «Про публічні закупівлі».

Анатолій Сагач відзначив позитивні та негативні моменти застосування системи електронних державних закупівель. Серед першого назвав те, що це дозволяє підприємству заощаджувати кошти (із квітня економія склала 1,4 млн грн.). Серед другого – наявну у деяких випадках невідповідність товару вимогам замовника й те, що в разі потреби не можливо швидко здійснити ту чи іншу закупівлю. Відтак, на підприємстві запровадили практику попереднього огляду зразків продукції та намагаються планувати потреби.

Як зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, розпорядники коштів поступово набувають досіду роботи з ProZorro, втім, як і раніше, вони по черзі на апартних нарадах пр міському голові доповідатимуть про результати роботи у системі. Такі звіти відбуватимуться щомісяця.