001.jpg

Під час чергового засідання сесії міськради 30 листопада депутати затвердили Порядок забезпечення безкоштовним харчуванням за рахунок коштів міського бюджету дітей, батьки яких є учасниками бойових дій в Афганістані.

Відповідно до ухваленого документа з 1 по 31 грудня поточного року харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, центрів розвитку дитини, дошкільних відділень навчально-виховних комплексів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів та шкільних відділень навчально-виховних комплексів.

Так, вартість харчування дітей раннього віку становитиме 11 грн., дітей дошкільного віку – 15 грн., учнів загальноосвітніх навчальних закладів та шкільних відділень навчально-виховних комплексів – 7 грн. З 1 січня 2017 року діти вказаних категорій будуть забезпечені безкоштовним харчуванням відповідно до рішення міськради «Про встановлення вартості харчування дітей та учнів у навчальних закладах м. Суми», яке чинне на період надання безкоштовного харчування.

Батьки, які є учасниками бойових дій в Афганістані та хочуть, аби їхні діти у навчальних закладах харчувалися безкоштовно, повинні надати до адміністрації навчального закладу наступні документи: заяву від батьків або інших законних представників, у якій заявник зазначає, що попереджений про відповідальність за достовірність наданої інформації; копію свідоцтва про народження дитини та копію документа, який засвідчує факт безпосередньої участі у бойових діях в Афганістані.

Серед умов, які можуть слугувати для припинення безкоштовного харчування є такі: пільговик приховав або навмисно подав недостовірні дані про участь у бойових діях в Афганістані, що вплинуло на визначення права на пільгу, з місяця, в якому виявлено порушення; за заявою пільговика - з місяця, що настає за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою.

У тому випадку, коли пільговик свідомо надав документи з недостовірними відомостями, він буде змушений повернути суму пільги, перерахованої (виплаченої) надміру на вимогу керівника навчального закладу.

Якщо ж цього не станеться, питання про стягнення вказаної суми буде вирішуватися у судовому порядку.