007.jpg

З початку року до Зведеного бюджету України від платників, які обслуговуються в ДПІ у м. Сумах, надійшло податків та інших обов’язкових платежів на суму 2 мільярди 372 мільйони гривень.

Державний бюджет отримав 970,7 млн грн., а місцева скарбниця поповнилася 1,4 млрд грн.

«Досягненню значного рівня находжень до бюджетів усіх рівнів сприяє висока податкова культура наших шановних платників податків, проведення перевірочних заходів з детінізації доходів нашими фахівцями, вдосконалення системи адміністрування податків та розширення спектру сервісних послуг ДФС України»,– зазначає керівник установи Юрій МЕЛЬНИК.

На підтримку обороноздатності країни та підтримки українських військових направлено 95,4 млн грн. військового податку.

Сумські платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували до бюджету 1 млрд грн. Індикативні показники перевиконано на 3,8 %, тобто на 36,8 млн грн. більше від запланованого.

Податківці зазначають, що завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску, громадяни отримують повне пенсійне забезпечення, гарантії на соціальний захист на випадок безробіття, при нещасних випадках на виробництві, професійних захворюваннях та інші види виплат.

Від фізичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, до місцевого бюджету надійшло 173 млн грн.

Згідно розподілу, у загальній структурі бюджетних надходжень найбільшу питому вагу мають податок на доходи фізичних осіб (47 %), податок на додану вартість (18 %), земельний податок (9 %), податок на прибуток (5 %), акцизний податок (4 %) та військовий збір (4 %).