007.jpg

У неділю, 4 грудня, рятувальники ліквідували пожежу у одному із дачних будинків Сум та врятували його літню мешканку.

Після того, як о 16:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння дачного будинку в урочищі Баранівка, туди одразу були направлено чергові караули 3-ої та 1-ої Державних пожежно-рятувальних частин.

Тільки-но вогнеборці прибули на місце, вони з’ясували, що горить кімната на другому поверсі двоповерхової будівлі. Використовуючи апарати для захисту органів дихання, пожежники потрапили до задимленого приміщення. Під час проведення розвідки у палаючій кімнаті була виявлена господарка 1940 року народження, яка не могла самостійно залишити помешкання.

Рятувальники допомогли жінці вийти на вулицю та розпочали ліквідацію пожежі. О 16:58 загоряння було локалізовано, о 18:42 – ліквідовано та не допущено поширення полум’я на решту будівлі. Усього до гасіння було залучено вісьмох вогнеборців та два автомобілі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Унаслідок пожежі знищено 8 м2 покрівлі та пошкоджено 20 м2 перекриття, речі домашнього вжитку. За попередніми висновками фахівців, імовірною причиною загоряння стало коротке замикання електромережі.

Тому рятувальники звертаються до громадян регулярно перевіряти стан електромереж. У разі несправностей потрібно викликати кваліфікованих фахівців.