006.jpg

У поточному році в Сумах за кошти міського бюджету відремонтують мережі підігріву води у 12 багатоповерхових житлових будинках.

Як повідомила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, в зоні обслуговування підприємства 117 багатоповерхівок із водопідігрівачами. Цьогоріч за договором із департаментом інфраструктури міста буде відремонтовано устаткування у 12 будинках. Наразі тепловики завершили роботи за адресою: вул. Реміснича, 10 та переходять на інші об’єкти.

Попри те, що до завершення року часу залишилось небагато, все заплановане буде виконано, запевнила Надія Покутня.

Разом із тим, вона наголосила на необхідності проведення в наступному році капремонтів мереж підігріву води ще у 80 багатоповерхівках міста. По деяких самою лише заміною застарілих бойлерів не обійтись, адже для належного гарячого водопостачання необхідно лагодити всю систему.

«Просимо виділити кошти, бо надходить багато скарг від жителів на гаряче водопостачання», – зазначила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго».

За її словами, складено перелік необхідних робіт і кошторис по кожному об’єкту. Відповідні документи вже направили до заступника міського голови та до департаменту інфраструктури міста, а згодом подадуть на розгляд двох постійних депутатських комісій (з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики та з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку).

Та, як зауважив, директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, відремонтувати за рік таку кількість водопідігрівачів непросто. Загальний кошторис робіт становить близько 10 млн грн., при тому що на ремонт житлового фонду загалом передбачається 15 млн грн.

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО доручив Григорію Яременку планувати виконання всього обсягу робіт, зазначивши, що додаткове фінансування під це можливе вдасться віднайти при розподілі вільного залишку бюджетних коштів.