001.jpg

Департамент соціального захисту населення просить отримувачів субсидій вчасно сплачувати свою частку платежу на житлово-комунальні послуги.

Відповідне питання під час щопонеділкової апаратної наради порушила очільниця департаменту Тетяна МАСІК.

Вона зазначила, що отримавши у листопаді від надавачів житлово-комунальних послуг інформацію про боржників, субсидію було припинено 485 сім’ям. Проаналізувавши ситуацію, фахівці департаменту з’ясували, найбільше сумчани заборгували ТОВ «Сумигаз Збут» – 445 сімей.

Тетяна Масік вкотре наголосила, що була домовленість із постачальниками житлово-комунальних послуг про те, що ті пояснюватимуть сумчанам всі нюанси нарахування та наголошуватимуть на необхідності сплати потрібної частки платежу. Всі ці дані є лише на підприємствах, до департаменту ж лише надходять списки неплатників і відповідно субсидія таким призупиняється.

Що ж стосується інших підприємств, то зовсім по іншому працює КП «Міськводоканал». Тут список неплатників подають до департаменту за результатами трьох місяців, а не за один. І такий підхід, переконана Тетяна Масік, є правильним. Адже припинення субсидії означає, що тягар сплати за житлово-комунальні послуги лягає на плечі сумчан.

Тож Тетяна Масік звернулася до надавачів житлово-комунальних послуг, аби ті не припиняли роботу з городянами щодо сплати останніми своєї частки платежу за житлово-комунальні послуги, аби уникнути в майбутньому припинення субсидій. Тим паче, що самі надавачі послуг зацікавлені в тому, аби городяни вчасно та в повному обсязі сплачували за надані їм послуги.