003.jpg

У Сумах зосередили увагу на найбільш актуальних питаннях соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Під час чергового засідання консультативної ради, яке відбулося 9 грудня під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ, порушувались питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в Сумській області, пенсійного та медичного забезпечення відповідної категорії громадян.

Представників громадських організацій, що опікуються постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС, ознайомлено з постановою Кабінету Міністрів України № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з Порядком безоплатне забезпечення путівками громадян, віднесених до I категорії, та дітей з інвалідністю в 2017 році буде проводитися шляхом надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за надання послуг із санаторно-курортного лікування.

На наступний рік своєчасно надали заяви на отримання санаторно-курортної путівки 141 громадянин, віднесений до I категорії. В 2016 році 78 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, І категорії оздоровилися в санаторіях «Токарі» (Сумської області), «Карпати» (Закарпатської області), «Скадовськ» (Херсонської області), «Борисфен» (Миколаївська області).