004.jpg

ТОВ «Жилищник» обслуговує будинки житлово-будівельних кооперативів та ОСББ за тарифами, встановленими рішенням виконавчого комітету від 28.07.2006 № 382.

За період дії тарифів відбулися зміни в законодавстві України, зросла у 2,5 рази мінімальна заробітна плата працівників з 63,0 грн. до 1600,00 грн., вартість комунальної електроенергії на освітлення місць загального користування і ліфтів зросла в 3,5 рази з 0,36 грн. до 1,29 грн., а ціни на основні матеріали зросли в 3-4 рази.

Планові тарифи розраховані відповідно до постанови КМУ від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» для кожного житлового будинку окремо, є економічно обґрунтованими і враховують перелік протипожежного, технічного стану та якісного утримання житлових будинків, які знаходяться на обслуговуванні ТОВ «Жилищник».
Розрахунки тарифів виконані згідно з технічними паспортами будинків та схемами ділянок прибудинкових територій.

У розрахунках враховані нормативи витрат відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.12.2013 № 603 «Про затвердження Норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій». Вартість послуг з дератизації, дезінсекції, технічного обслуговування вентиляційних каналів визначені на підставі договорів, укладених з організаціями по наданню цих послуг. До структури нових тарифів включені послуги з технічного обслуговування ліфтів та системи диспетчеризації, вартість яких визначена згідно з розрахунками, які надали організації по наданню послуг з експлуатації ліфтів.

ТОВ «Жилищник» приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, мешканців будинків в термін не більше ніж 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на житлово-комунальні послуги за адресою: м. Суми, пр. М. Лушпи, 54 та за телефоном: 32-46-11.

Порівняльна таблиця тарифів

Тарифи