003.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення завершити карантин у загальноосвітніх навчальних закладах міста 18 грудня.

У понеділок, 19 грудня, у всіх школах буде відновлено навчальний процес.

В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Сумах Олександр ЧЕРНЯК повідомив, що з 9 по 14 грудня до лікувально-профілактичних закладів міста звернулося 4006 осіб, з них 1878 – це діти (47 %).

Оскільки тижнем раніше захворіло 1514 дітей, можна стверджувати, що діти почали хворіти інтенсивніше, наголосив Олександр Черняк. При цьому велика кількість недужих серед малечі віком до трьох років. Тому, на думку посадовця, доцільно було б залишити школярів вдома до 18 грудня, а з понеділка вже відновлювати навчальний процес.

З такою позицією погодилася і заступник начальника відділу охорони здоров’я Наталя КІПЕНКО, яка повідомила, що сьогодні перший день, коли стаціонар міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди має вільні ліжка. Проте з метою запобігання відновленню спалаху хвороби, зазначила Наталя Кіпенко, карантинні заходи варто іще продовжити.

Начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО також відмітила тенденцію до спаду захворюваності серед школярів. За її словами, у процентному відношенні кількість хворих складає 17 %.

Для того, аби ці показники ще покращилися, є час до неділі.

Заперечень щодо продовження карантину до кінця тижня члени комісії не мали, тим паче, що за інформацією обласного центру з гідрометеорології вже з 16 грудня очікується зниження температури повітря.