003.jpg

З метою уникнення в подальшому непорозумінь директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК під час апаратної наради при міському голові 19 грудня закликала надавачів житлово-комунальних послуг роз’яснювати сумчанам всі нюанси проведених на підприємствах перерахунків.

Посадовиця пояснила, що до департаменту соціального захисту з грудня місяця почали звертатися городяни, які просили роз’яснити їм, чому в грудні вони повинні сплачувати за отримані в листопаді послуги не лише суму, яка вказана у платіжній квитанції у графі «До сплати», але й ще додаткові кошти, нараховані надавачем послуг.

Зокрема, мова йде послуги надані ТОВ «Сумитеплоенерго», яке нібито здійснило в минулому місяці перерахунок.

Тетяна Масік зауважила, що з такими скаргами люди приходять до департаменту, не розуміючи, що відповідальність за ці додаткові нарахування несе обслуговуюча організація. Тому вона звернулася до керівників підприємств-надавачів послуг роз’яснювати мешканцям всі перерахування, які здійснюються, та прописувати їх у платіжних квитанціях, аби городяни розуміли, чому вони повинні сплачувати більшу суму за ту, яка передбачена субсидією.

Окрім самих обслуговуючих організацій, міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення і ТОВ «Міський єдиний інформаційно-розрахунковий центр» розібратися із цією ситуацію та проінформувати сумчан щодо доцільності сплати нарахованих сум.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що це питання буде опрацьоване спільно із департаментом соціального захисту населення.