0010.jpg

У четвер, 22 грудня, у Сумах вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинку та господарчій споруді, що знаходилися під одним дахом.

До Служби порятунку «101» об 11:46 надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Короленка. Туди негайно виїхали відділення чергових караулів 1-ої та 2-ої Державних пожежно-рятувальних частин.

На момент прибуття вогнеборців вогонь палав на площі 58 м2. Палала покрівля, під якою знаходилися одне з помешкань будинку на двох господарів і господарча споруда. Задимлення та занедбаність житлової кімнати, а також віддаленість пожежного гідранта значно ускладнювали процес ліквідації вогню.

Відповідно існувала загроза поширення вогню на іншу оселю будинку. Проте о 12:49 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:12 – її було повністю ліквідовано. Унаслідок загоряння знищено покрівлю та перекриття площею 50 м2, особисті речі господарів. Також полум‘ям пошкоджено покрівлю та перекриття площею 8 м2, вікна, стіни та підлога помешкання.

За попередніми висновками фахівців, імовірною причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Тому рятувальники звертаються до громадян регулярно перевіряти стан електромереж. У разі несправностей потрібно викликати кваліфікованих фахівців.