0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 26 грудня наголосив на тому, що всі без винятку підприємці не мають права ухилятися від плати за землю.

На сьогодні лише одне підприємство має борг перед містом за користування землею. Про це повідомив директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО. Мова йде про приватне підприємство «Синтез», з яким договір оренди був укладений на термін із 2005 по 2009 рік. 26 листопада 2015 року підприємство ухвалило рішення про самоліквідацію. Трьома постановами Сумського окружного адміністративного суду було задоволено позовні заяви ДПІ у м. Суми і 26 січня 2016 року направлено заяву про приєднання кредиторських вимог на загальну суму 785 тис. грн. Інші три суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи, які володіють частками в об’єкті нерухомого майна за даною адресою, знаходяться на спрощеній системі оподаткування і відповідно звільнені від сплати земельного податку. Департамент забезпечення ресурсних платежів тримає на контролі процес самоліквідації підприємства.

«Я думаю, що треба це доводити до логічного завершення. У нас є силові структури, які повинні шукати тих підприємців, які не сплачують кошти до бюджету. Давайте до них звернемося та надамо всі необхідні документи, які засвідчують, що є підприємець, підприємство та процедура його ліквідації. І нехай правоохоронці з’ясують, чому цей підприємець дозволяє собі з 2009 року не сплачувати кошти до міського бюджету за оренду землі?» – констатував Олександр Лисенко.