002.jpg

Спеціальний реабілітаційний навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня-дошкільний навчальний заклад № 34» першим в області серед навчальних закладів повністю відмовився від використання ламп розжарювання та перейшов на світлодіодне освітлення.

У закладі замінили 232 лампи розжарювання загальною потужністю 16800 Вт на сучасні світлодіодні лампи та світильники загальною потужністю 2773 Вт. На модернізацію спрямували 27,5 тис. грн. з міського бюджету.

Економія електроенергії за вересень та жовтень у порівнянні з відповідним періодом попереднього року склала 1156 кВт або 2774 грн.

«На цьому прикладі ми хотіли показати, що не варто чекати закордонних інвесторів з валізами грошей, а потрібно використовувати власні ресурси міського бюджету для впровадження енергоефективних заходів, – зазначив ініціатор проекту депутат міської ради Дмитро НАТАЛУХА. – З 2017 року оплата за спожиті бюджетною сферою енергоносії відбуватиметься за кошти місцевого бюджету, а не державного, як було раніше. Тому питання енергоефективності стає ще більш актуальнішим для муніципалітету».