007.jpg

Сумчан закликають під час відпочинку ставитись відповідально та дбайливо до навколишнього природнього середовища.

Зокрема, містян просять не смітити, не залишати використані пластикові пляшки, пакети, консервні банки, скляний посуд, папір, не розпалювати багаття, не кидати незгаслі сірники, недопалки, не палити суху траву, не шкодити природі, а берегти красу і природне різноманіття.

За порушення вимог законодавства України в частині поводження з відходами, відповідно до статті 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: для громадян – від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) та посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

За спалювання рослинності, її залишків та опалого листя, під час упорядкування територій вздовж автомобільних доріг, парків, скверів населених пунктів згідно зі ст. 77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 170 до 340 грн. для громадян і від 850 до 1190 грyн. для посадових осіб. При цьому випалювання рослинності в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. та від 1190 до 1700 грн. на посадових осіб.