004.jpg

У п’ятницю зранку міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув нові контейнери, які за його дорученням ТОВ «А-Муссон» встановить на сміттєвих майданчиках міста.

«Вивезення сміття і чистота в місті – одне з наших першочергових завдань, тому навесні ми завжди інспектуємо підприємства, що займаються вивезенням сміття чи його захороненням. Ще взимку ТОВ «А-Муссон» отримало від мене доручення з весни за рахунок інвестпрограми підприємства збільшити кількість наявних у підприємства контейнерів. Адже на одних контейнерних майданчиках їх необхідно замінити, а на інших – встановити додаткові, бо сумчани починають весняні роботи і, відповідно, збільшується кількість відходів. Але це не повинно призвести до накопичення сміття на контейнерних майданчиках», – зазначив Олександр Лисенко.

Придбання ТОВ «А-Муссон» нових контейнерів, зауважив очільник міста, не є підставою для збільшення тарифу на послуги. Загалом підприємство купило близько 300 нових ємностей. Одна третина – пластикові, решта – металеві.

«Пластикові контейнери ми намагаємось ставити на територіях бюджетних установ, комерційних підприємств, де можуть забезпечити їх схоронність, адже торік багато ємностей було спалено. Залізні ставитимемо у житловому секторі», – повідомив засновник ТОВ «А-Муссон» Анатолій МАКОВСЬКИЙ.

Також він зазначив, що підприємство працює й над тим, аби встановити в Сумах підземні контейнери. Це економічно, адже один такий бак замінює від 5 до 7 звичайних і не вимагає облаштування огородження. Це й екологічно – сміття не потрапляє назовні.

Вже досягнуто домовленість з компанією, яка першою почала виробляти такий товар, щодо постачання ексклюзиву на український ринок. Паралельно ведуть перемовини з компаніями, з якими співпрацюватимуть у питанні кришок і мішків для таких контейнерів. Заброньовано близько 30 таких контейнерів.

«Компанією законтрактовано близько 30 таких контейнерів для встановлення в Сумах. Ми готові робити це власним коштом. Будемо представляти на розгляд депутатів інвестиційну програму з цього питання. Розраховуємо на допомогу і розуміння, адже це вигідніше, ніж будувати контейнерні майданчики чи розміщення металевих контейнерів», – сказав Анатолій Маковський.

За словами першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА, керівництво міста схвально ставиться до ініціативи встановлення підземних контейнерів, зважаючи на їх переваги. Наразі визначаються, скільки таких може бути по місту та з місцями, де з’являться перші такі ємності.