002.jpg

Дитячий майданчик по вул. Харківська, 25 та спортивний майданчик у дворі по вул. Іллінська, 51В стануть першими об’єктами, які будуть реалізовані у рамках громадського бюджету Сум. Про це повідомили у Департаменті інфраструктури міста.

За даними структурного підрозділу, угоди з виконавцем робіт – ТОВ «Статус – Е» - вже передані на реєстрацію до територіального управління Держказначейства на реєстрацію. Відтак, вже з наступного тижня підрядники зможуть отримати аванс і розпочати закупівлю необхідного обладнання та підготовчі роботи на місці.

Також вже укладені угоди на розробку проектно-кошторисної документації по проекту №40 «Створення зони відпочинку біля водойми» (Ганнівка) та №047 «Казковий двір» (вул. Миру, 34, 36). Її очікують отримати у травні.

Експертизу проходить проектна документація по об’єкту «Облаштування Веретинівського джерела».

Найбільш тривалою буде розробка проектно-кошторисної документації по проекту №06 «Відтворення екологічного об’єкту озера (гідрокар’єру) та облаштування зони відпочинку з Еко-елементами для забезпечення змістовного й безпечного дозвілля на вул. Сєдова (Баранівка)» та №036 «Еко-парк» (оз. Дурова). Складність у необхідності проведення природоохоронної експертизи. Тож планують таку документацію виготовити до кінця червня, повідомили у Департаменті інфраструктури міста.

За інформацією управління капітального будівництва та дорожнього господарства, проектно-кошторисна документація по низці об’єктів (облаштування стадіону на Баранівці, скверу по вул. Ковпака, спортмайданчиків у парку «Казка» та по вул. Кондратьєва, благоустрій територій на Добровільній) вже розроблена, тож найближчим часом також розпочнуть відповідні роботи з їх реалізації.

Нагадаємо, у 2016 р. у рамках партиципаторного бюджету містяни визначили 17 проектів, які міська влада реалізує у цьому році. На це передбачено 5 млн. грн. Ознайомитися з проектами, а також з графіком виконання, ескізами, проектним завданням тощо можна на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Партиципаторний бюджет/Проекти-переможці».