005.jpg

Скульптурну композицію «Купальниця» забрали з міського парку ім. Кожедуба на реставрацію, після якої повернуть на місці.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко, наразі скульптура знаходиться на території КП «Міськсвітло», а фахівці визначаються, як повернути їй первісний вигляд і зробити не такою ласою для мисливців за міддю.

«Після того, як буде вирішено, як її ремонтувати, і обрано концепцію розвитку парку, скульптуру буде повернуто на місце», – зазначив Григорій Яременко.

Утім, міський голова Олександр Лисенко доручив посадовцю, не чекати перебудови парку ім. Кожедуба, а якомога швидше визначитись із реставрацією «Купальниці», й, одразу по її завершенню, повернути скульптурну композицію на місце.

«Не треба чекати глобальної реконструкції парку. Де ви її встановите, там вона і стоятиме. Головне – вирішить питання її подальшого існування та реконструкції. Це спадщина. Хай і не історична, але спадщина», – зауважив очільник міста.

За повідомленням начальника сектору Сумського відділу поліції Миколи МАЛЬЦЕВА, вандалів, котрі у січні обдерли зі скульптури мідь, поки не знайдено.