001.jpg

У вівторок, 27 червня, відбулася робоча зустріч міського голови Олександра ЛИСЕНКА з представниками депутатського корпусу, СБУ, поліції та надзвичайниками щодо встановлення по місту камер відеоспостереження в рамках підпрограми «Безпечне місто».

Начальник відділу інформаційних технологій та комп′ютерного забезпечення Віктор БЄЛОМАР зазначив, що загалом по місту планується встановити 165 камер відеоспостереження (вартість однієї – близько 33,7 тис. грн.).

На ці цілі з міського бюджету необхідно буде спрямувати 155 млн грн. Ця сума, наголосив Віктор Бєломар, містить абсолютно всі витрати, враховуючи вартість самих камер, придбання решти необхідного обладнання, облаштування ситуаційних кімнат (таких планується три), оренду мереж, послуг київського Центру з розміщення та обробки даних.

«Саме досвід Києва та їхня підтримка значно зекономлять бюджетні кошти нашого міста. І хоча у столиці сума витрат була дещо меншою за ту, яку плануємо спрямувати ми, але це пов’язано з тим, що наша система та камери є більш новими», – сказав начальник відділу інформаційних технологій та комп′ютерного забезпечення.

Міський голова Олександр Лисенко підкреслив, що роботи потрібно розпочинати негайно.

«У цьому році ми повинні виконати третину від запланованого. У наступному році – решту робіт. Головне – прокласти мережу, а потім лише додавати камери. Сьогодні ми можемо придбати вже близько 80 камер. Проте потрібно з’ясувати, де саме вони будуть встановлені», – сказав керманич міста.

Він дав доручення створити робочу групу з представників профільних служб, які мають визначитися із кількістю камер, яка необхідна кожній структурі, і тим, які місця необхідно обладнати системою відеоспостереження. У подальших планах міської влади – створити в Сумах власний ситуаційний центр.