006.jpg

КП «Міськсвітло» займається ремонтом міських фонтанів «Купальниця» та «Європейський».

Про хід робіт під час виїзного брифінгу 30 червня розповіли директор КП «Міськсвітло» Едуард ВЕЛИТЧЕНКО та його заступник Олексій МАКАРЮК.

Як повідомив керівник комунального підприємства, на балансі у КП «Міськсвітло» знаходяться водограї на нижній та верхніх терасах Покровського скверу – перший брали в робочому стані, другий – запускали самі. Також підприємством укладено договір на обслуговування ще двох фонтанів – «Купальниця» та «Європейський».

Те, що ця робота йде з основною специфікою роботи підприємства дещо в розріз, його керівник не вважає чимось не звичайним. Каже, це теж робота і її потрібно виконувати, а вони готові це робити. Для цього взяли на роботу людей відповідного фаху.

«Мені, як новому комунальнику, подобається працювати з міським головою і депутатами. Коли приходиш до них із реальною ідеєю, знаходиш підтримку», – зазначив Едуард Велитченко.

Наразі підприємство активно ремонтує водограї «Купальниця» та «Європейський». Щодо першого, там необхідно підключити напругу, налаштувати освітлення, поставити насос та зробити гідроізоляцію. Загалом на ремонт фонтану передбачено близько 20 тис грн. Це враховуючи вартість придбання необхідного обладнання.

«Сам фонтан трохи модернізуємо, розфарбуємо світловідбиваючими фарбами. Причому «Купальниця» залишиться того самого кольору, до якого вже звикли сумчани. На опорах встановимо спеціальні світильники, тож увечері тут буде дуже красиво. Підсвічуватиметься і вода, і малюнки на фонтані», – розповів заступник директора КП «Міськсвітло» Олексій Макарюк.

По фонтану «Європейський» обсяг робіт значно серйозніший, тож і сума виділених коштів більша – 530 тис. грн. Найбільша проблема – відсутність гідроізоляції. Також доведеться грунтовно попрацювати з електрикою. А ще з’явилась ідея замінити звичайні світильники у водограї на світлодіодні різнокольорові.

«Хочемо зробити капітально. Раз зробили – і все. І потім будемо обслуговувати», – наголосив Едуард Велитченко.

Завершити ремонтні роботи на обох об’єктах, зазначив директор КП «Міськсвітло», планують до Дня міста, щоб зробити це свято для сумчан ще більш яскравим і радісним.