004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 10 липня надав доручення директору департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ до кінця тижня остаточно ліквідувати наслідки нещодавнього буревію.

 Проте спершу Григорій Яременко разом із директором філії «Сумський міський район електричних мереж» ПАТ «Сумиобленерго» Віктором СТЕПЧЕНКОМ доповіли про відновлення електропостачання у місті.

За словами Григорія Яременка, КП «Міськсвітло» повністю полагодило електромережі по місту. Нині підприємство працює у звичному режимі. Завдяки планомірній роботі бригад філії «Сумський міський район електричних мереж» ПАТ «Сумиобленерго» 3 та 4 липня також було відновлено електропостачання на тих ділянках, де буревій заподіяв шкоди.

Окрім того директор департаменту інфраструктури доповів, що на сьогодні вивезено гілля та повалені дерева по 154 об’єктам, на контролі залишається 92 адреси. Мова йде про гілля, яке вже розпиляне і не перешкоджає ні городянам, які пересуваються містом пішки, ні руху транспорту. До кінця, тижня, сказав Григорій Яременко, воно буде вивезене.

Звертаючись до свого заступника Олександра ЖУРБИ, міський голова наголосив: «Прибрати потрібно і те гілля, яке знаходиться біля сміттєвих майданчиків. На це даю вам тиждень. За цей час гілля не повинно бути ні на вулицях міста, ні біля сміттєвих майданчиків».

Окрім того, за дорученням міського голови департамент інфраструктури розмістив оновлену інформацію про телефони диспетчерських служб на Інформаційному порталі Сумської міської ради, а обслуговуючі організації – на дошках оголошень на під’їздах будинків. Проте, як зазначив Григорій Яременко, інформацію про телефони, за якими городяни можуть звертатись у випадку надзвичайних ситуацій поки надали лише дев’ять підприємств. На це Олександр Лисенко зазначив, що оприлюднити такі дані необхідно якомога швидше, адже це допоможе самим обслуговуючим організаціям у їхній роботі.

Як зазначила в. о. начальника управління освіти а науки Тетяна ДРИГА, на сьогодні залишилося ще не вивезеним гілля і на території ДНЗ № 24 і № 25, НВК № 11 та трьох шкіл № 15 та № 21 і Олександрівської гімназії.

«Ми будемо опрацьовувати це питання із департаментом інфраструктури, аби допомогли нам у розпилюванні дерев та у їх вивезенні, адже весь минулий тиждень всі заклади освіти робили це самотужки за рахунок коштів, передбачених на утримання освітянських закладів», – сказала Тетяна Дрига.

Міський голова Олександр Лисенко доручив департаменту інфраструктури до кінця цього дня прибрати гілля з території дитсадків, а завтра те ж саме зробити на території шкіл.

Директор КП «Сумижилкомсервіс» Сергій СИТНИК принагідно повідомив, що на території дитячого садочка № 25 вже все гілля прибране.