003.jpg

Департамент соціального захисту населення успішно реалізує державну політику у сфері соціального захисту внутрішньо переміщених осіб відповідно до вимог, які обумовлені вимогами чинного законодавства.

Забезпечено безумовне виконання постанов Кабінету Міністрів України «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», «Про облік внутрішньо переміщених осіб» та «деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

З метою перевірки достовірності зазначеної у заяві інформації про фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб здійснюються постійні перевірки шляхом відвідування фактичного місця проживання/перебування шляхом відвідування внутрішньо переміщеної особи зі складанням актів обстеження матеріально-побутових умов сімей.

Так, з початку 2017 державними соціальними інспекторами департаменту соціального захисту населення проведено 1586 таких перевірок та здійснено контроль за проведенням соціальних виплат 1717 внутрішньо переміщеними особам за місцем проживання/перебування.

Крім того, за перше півріччя поточного року проведено 25 засідань комісії, утвореної рішенням виконавчого комітету. На них було розглянуто 1884 справи внутрішньо переміщених осіб з різних питань, передбачених законодавством.

У результаті засідань комісії було ухвалено рішення про призначення пенсії 190 внутрішньо переміщеним особам та здійснено повернення сум недоотриманих пенсій зав минулий період відповідно до законодавства, а також призначено 1539 внутрішньо переміщеним особам щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, та інших видів соціальних виплат відповідно до винесених подань.