007.jpg

У Сумах налагоджують економічне освітлення вулиць і зон відпочинку.

«Освітлення міста – це те, чого хочуть сумчани. Застосування сучасних технологій дозволяє не лише поліпшити якість освітлення, а й економити кошти громади», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

В останні два роки, повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, з міського бюджету виділяються значні кошти на капітальний ремонт мережі вуличного освітлення. У поточному році це 10 млн грн.

У квітні-травні у відповідності до проектно-кошторисної документації, було проведено роботи з капітального ремонту електромереж вуличного освітлення по вул. Труда та вул. О. Шапаренка.

Як розповів директор КП «Міськсвітло» Едуард ВЕЛИТЧЕНКО, оголений дріт, який був тут раніше, замінили на ізольований, що зменшить втрати напруги і запобігатиме крадіжкам електроенергії. Також встановили 30 світлодіодних світильників. Вартість робіт склала 390 тис. грн.

Крім цього, КП «Міськсвітло» застосувало на даних вулицях функцію димірування. Завдяки розробці сумського комунального підприємства та вінницького підприємством «ПромАвтоматика» яскравість освітлення в нічний час (після опівночі) не значно зменшується, але це дозволяє зекономити понад 50% електроенергії.

Зробили сучасне освітлення й навколо озера Чеха. Рішенням міської ради на поточний рік на фінансування об’єкту «Реконструкція пішохідної доріжки біля оз. Чеха з влаштуванням лінії освітлення» було виділено 1,5 млн грн.Підрядна організація встановила на даній території 62 опори, 93 світильники, проклала 3543 м електричних кабелів.

Міський голова повідомив, що на кожній вулиці, яку капітально ремонтуватимуть, обов’язково налагоджуватимуть й сучасне освітлення. Зокрема, це буде зроблено на вул. Роменській, де в розпалі роботи з укладання нового асфальтного покриття.