003.jpg

Депутати міської ради затвердили Порядок надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету.

Таке рішення сумські обранці ухвалили під час сесії 26 липня з метою створення сприятливих умов для розвитку бізнесу.

Згідно з ухваленим рішенням, Порядок надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету визначає умови та механізм виділення коштів на відшкодування частини відсотків за кредитами, наданими суб’єктам малого і середнього підприємництва, відповідно до цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки, затвердженої рішенням міської ради № 1451-МР.

Кошти з міської скарбниці, виділені на відшкодування, спрямовуються на часткову компенсацію суми, фактично витраченої суб’єктами малого і середнього підприємництва на сплату відсотків за користування коротко- і середньостроковими кредитами, що надані банками на реалізацію бізнес-планів суб’єктів малого і середнього підприємництва, під відсоткову ставку не більше ніж 30% річних, за умови доведеної успішної реалізації бізнес-плану або його частини.

Право на отримання відшкодування мають суб’єкти малого і середнього підприємництва, які зареєстровані як суб’єкти господарювання в Сумах та здійснюють діяльність на території міста.

Відшкодування у 2017 році розповсюджується на фактично сплачені протягом минулого календарного року відсотки, у розмірі не більше ніж передбачено графіком погашення кредиту, отриманого не раніше ніж 1 січня 2016 року. У подальшому – за кожний минулий календарний рік. Відшкодування здійснюється за умови дотримання суб’єктом господарювання умов кредитного договору щодо своєчасної сплати ним основної суми боргу та відсотків.

Надання Відшкодування суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету здійснюється виключно на конкурсних засадах. Організацію конкурсу та матеріально-технічне забезпечення конкурсного відбору здійснює департамент забезпечення ресурсних платежів.

Департамент приймає заяви на участь у конкурсі з відповідними документами впродовж не менше 30-ти календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на офіційному сайті Сумської міської ради.

Додаток до рішення

Додаток до Порядку