001.jpg

У понеділок, 7 серпня, відбулась зустріч міської влади з представниками адміністрації, батьківського комітету школи № 12, під час якого йшлося про правомірність забудови на території колишнього квіткового павільйону по вул. Засумській, який знаходився поруч із цим навчальним закладом.

Батьки та адміністрація школи звернулася до міської влади з тим, аби не допустити на території міста незаконної забудови. Адже, на думку представників батьківського комітету, поруч із навчальним закладом не має знаходитися багатоповерхівка.

Чітку позицію міської влади озвучив в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, який наголосив: «Будівництво призупинено. Наразі готується проект рішення виконавчого комітету про скасування містобудівних вимог та обмежень. Ми будемо тримати ситуацію на контролі, запрошувати до конструктивного діалогу як забудовника, так і батьків та педагогів цього навчального закладу».

Разом із тим посадовець запропонував декілька варіантів вирішення цієї проблеми: перше – звернення до суду щодо вирішення питання в правовому полі, по-друге – запропонувати забудовнику іншу земельну ділянку, третій варіант – оновлення містобудівних умов та обмежень та перегляд проекту, який зараз реалізується.

У свою чергу забудовник Юрій ВАСИЛЕНКО запропонував створити ініціативну групу для того, щоб оптимізувати спілкування сторін, до якої ввійшли б представники батьківського комітету та адміністрації школи № 12.

Наприкінці зустрічі дійшли до висновку, що обговорення необхідно продовжити. Тому вже наступного разу, у середу, 9 серпня, присутні домовилися більш предметно підійти до цього питання.