005.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради 4 вересня міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому,  що наступний рік повинен стати у Сумах роком ремонту тротуарів.

«Торік ми почали ремонтувати тротуари, у нинішньому ці роботи продовжили, на наступний – повинні збільшити можливості і обсяги ремонтних робіт у місті», – звернув увагу підлеглих Олександр Лисенко.

На його думку, насамперед необхідно привести до ладу пішохідні доріжки в історичному центрі – на вул. Іллінській та вул. Петропавлівській. Також міський голова доручив підлеглим уже нині визначитись із повним обсягом робіт із ремонту тротуарів у наступному році, окресливши вид робіт – поточний чи капітальний ремонт – та обрахувавши потребу у коштах.

«Головне зараз почати роботи, бо через місяць бюджет на наступний рік буде сформований. Тому прошу зараз надати пропозиції, щоб ми врахували у кошторисі скільки зможемо зробити тротуарів у наступному році», – наголосив міський голова.

Водночас очільник обласного центру вкотре наголосив на необхідності облаштування тротуарів пандусами, як це вже частково зроблено у центрі міста. При цьому, міський голова зауважив, з’їзди для людей з особливими потребами мають бути не тільки на центральній вулиці Сум, а й по всьому місту, зокрема, на вул. Харківській, пр-ті М. Лушпи, біля універмагу та на інших ділянках. При цьому, ширина пандусів має підходити для вільного проїзду візочників і мам із дитячими візками. 

Також під час апаратної наради Олександр Лисенко порушив питання капітального ремонту символу міста – Альтанки. До цього, за його словами, за роботи не брались, бо не встигали закінчити до Дня міста. Нині ж – саме час розпочинати підготовку.

«Зробіть проект і отримайте всі дозвільні документи, адже особливий об’єкт – це пам’ятка архітектури, зауважив він, звертаючись до департаменту інфраструктури міста та управління архітектури та містобудування. – За зиму виконайте всю паперову роботу, щоб в кінці лютого розпочати роботи. До наступного Дня міста повинні все виконати. Потрібно знайти підрядну організацію з досвідом роботи, щоб оновити архітектурний символ міста».