0010.jpg

13 січня під час позачергового засідання сесії Сумської міської ради депутати встановили нову вартість харчування для вихованців навчальних закладів міста.

Зміни стосуються насамперед школярів. Так, видатки з міського бюджету на харчування одного учня 1-4 класів збільшено з 5 до 7 грн., для учнів спеціальної ЗОШ – із 15 до 18 грн.

Одна з новацій прийнятого рішення – учні з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах також харчуватимуться коштом міської скарбниці на суму 7 грн.

Останнє стосується й школярів, батьки яких брали, беруть участь або загинули під час проведення АТО. Для учнів спеціальних НВК № 34, 37 вартість харчування залишилася незмінною – 15 грн.

На фінансування харчування учнів управлінню освіти і науки Сумської міської ради з міського бюджету додали понад 4 млн. грн.

Для дітей дошкільних закладів вартість харчування залишається незмінною (для дітей раннього віку – 11 грн.; для дітей раннього віку санаторних груп – 12 грн.; для дітей дошкільного віку – 15 грн.; для дітей дошкільного віку санаторних груп – 16 грн.).

Батьківська плата за харчування дітей дошкільних навчальних закладів, як і раніше, складатиме 60% від встановленої вартості харчування на день (в разі відвідування дитиною навчального закладу).

Втім, відтепер не платитимуть за наїдки своїх дітей-дошкільнят сім’ї, у яких сукупний дохід на кожного члена родини за попередній квартал не перевищує рівня забезпечення прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України.

Категорії дітей-дошкільнят, батьки яких звільняються від сплати за харчування

Категорії дітей-школярів, батьки яких звільняються від сплати за харчування