007.jpg

Теплоносій до дитячих садочків, шкіл та лікувально-профілактичних закладів подаватимуть за рішенням їх керівників.

Таке рішення сьогодні ухвалили члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Перед цим заслухали інформацію від відділу охорони здоров’я, управління освіти і науки, управління Держпродспоживслужби в м. Сумах, заступника директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надії ПОКУТНЬОЇ, керівника дирекції «Котельня Північного промвузла» Миколи ЖОВТОБРЮХА, начальника Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександра ПОНОМАРЬОВА.

За словами освітян, у приміщеннях сумських шкіл наразі температура в межах норми. Дещо складніша ситуація в дитячих садочках.

Що стосується лікувально-профілактичних закладів, то медики запевнили, що нагальної потреби вмикати опалення поки що немає.

Наразі за дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА до опалення вже підключені стаціонарні відділення пологового будинку Пресвятої Діви Марії та міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди. У решті ж лікувально-профілактичних закладах температура відповідає вимогам.

І хоча за прогнозами синоптиків, наступні два тижні середньодобова температура повітря, не опускатиметься нижче 9Со, в управлінні Держпродспоживслужби в м. Сумах, для того, аби не збільшилась захворюваність на застуди, порадили подати теплоносій до лікувально-профілактичних та навчальних закладів.

Враховуючи всі «за» та «проти», члени комісії одностайно підтримали пропозицію міського голови Олександра Лисенка зобов’язати керівників сумських лікарень, дитячих садочків та шкіл тримати на контролі дотримання температурного режиму. Якщо такий протягом трьох днів не відповідатиме вимогам, вони мають звернутися до теплопостачальних організацій щодо підключення теплоносія.