0010.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради 9 жовтня міський голова Олександр ЛИСЕНКО акцентував увагу суб’єктів господарювання на необхідності вже зараз мати договори на санітарно-технічне утримання територій.

За словами в.о. начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Миколи ЯКОВЕНКА, на минулому тижні працівники управління обійшли 108 об’єктів, по 18 з яких було укладено договори. По решті видано приписи щодо необхідності до кінця місяця підписати такі. Стосовно тих, кому вручались попередження раніше, складено два протоколи за відсутність договорів.

«До всіх зверталися без вийняту як підприємств, так і виконавчого комітету щодо заключення договорів. На сьогоднішній день 100% уклали договори – управління освіти і науки, відділ охорони здоров’я», – констатував посадовець.

На таку доповідь міський голова Олександр Лисенко, відреагував миттєво: «Всі ми пам’ятаємо, що було в тому році, взимку. Підприємці не прибрали вчасно і потім потрібно було мобілізувати багато комунальної техніки, щоб все очистити від снігу. Якщо зараз не заключать договори, і випаде сніг, то ніхто нічого робити не буде. І взимку, коли не можна буде пройти, скажуть що це відповідальність міської ради. Але ж, правила благоустрою діють, їх ніхто не скасовував, – зауважив керманич. – Підприємці повинні приводити до ладу територію від порогу свого приміщення і до бордюру. В місті повинен бути порядок. Тому звертаємось до власників підприємств, особливо тих, які ведуть торгівлю на першій лінії вулиць, і просимо укласти договори вчасно, до випадіння снігу».

Разом із тим, Микола Яковенко додав, що почався листопад і тротуари повинні бути очищені від листя. У випадку коли навпроти житлового будинку чи на території суб’єкта господарювання накопичуватиметься листва, складатиметься відповідний протокол. В.о. начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» наголосив на тому, що виносити листя на проїзджу частину категорично заборонено.