004.jpg

Проекти сумчан, які були заплановані для реалізації в рамках громадського (партиципаторного) бюджету на 2017 рік, виконані майже стовідсотково.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові 26 грудня доповіли начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО та директор «Агенції промоції «Суми» Людмила ФЕСЕНКО.

За словами Віталія Шилова, управління капітального будівництва та дорожнього господарства мало реалізувати шість громадських ініціатив. По п’яти з них основні роботи завершені: № 5 «Оновлення шкільного стадіону, будівництво дитячого майданчику на території ЗОШ №5»; № 17 «Здорова нація - сильна громада - багата Україна (мкр. Добровільної)»; №31 «Будівництво скверу біля будинку № 81 Б по вул. Ковпака в м. Суми»; № 35 «Спортивний майданчик для дітей та дорослих «Зоряний» (буд. № 154/2 по вул. Г. Кондратьєва)»; № 47 «Тато, мама, спорт і я - щаслива, сучасна, українська сім'я (спортмайданчик біля буд.№№ 23 по вул. Новомістенська)». Навесні буде проведено благоустрій територій цих об’єктів.

Шостий проект, за яким планувалось будівництво поля для міні-футболу і поля для гри в бадмінтон в парку «Казка», перенесений на 2018 рік у зв’язку зі зміною ділянки.

Департамент інфраструктури міста, повідомив його директор Григорій Яременко, опікувався реалізацією семи проектів: №6 «Створення зони відпочинку біля водойми (Ганнівка, квартал №4, вул. Сонячна)»; №7 «Відтворення екологічного об’єкту озера (гідрокар’єру) та облаштування зони відпочинку з Еко-елементами (вул. Сєдова, Баранівка)»; №13 «Облаштування дитячого та спортивного майданчиків з огорожами і вуличного освітлення між будинками №34 і №36 по вул. Миру»; №36 «Облаштування зони відпочинку біля озера Дурова»; №51 «Облаштування дитячого майданчика по вул. Харківська, 25»; №54 «Облаштування Веретинівського джерела»; №60 «Облаштування дитячого майданчика (вул. Іллінська, 51В)».

Всі вони фактично завершені та готові до експлуатації.

Агенція промоції «Суми» теж мала реалізувати два проекти: зробити 3D-екскурсію містом Суми та виготовити інформаційно-туристичні таблички.

Віртуальна екскурсія містом виконана у повному обсязі. Інформаційно-туристичні таблички також виготовлені, нині очікується погодження щодо їх монтажу на пам’ятках історії та архітектури обласного центру.

Також реалізовано проект щодо соціальної школи англійської мови та частково завершено реконструкцію стадіону у Піщаному (залишився монтаж трибун).

За словами секретаря міської ради, голови Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми Андрія БАРАНОВА, наразі триває введення даних паперового голосування до веб-платформи «Громадський проект». Оприлюднення результатів голосування та визначення проектів-переможців відбудеться під час засідання Координаційної ради.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагадав: «На наступний рік на втілення ідей містян ми запланували вже 9 млн гривень. Тому я прошу всіх уважно слідкувати за тим, аби ми вчасно розпочали підготовчі роботи та вчасно завершили роботу над тими проектами, які отримають підтримку сумчан».