0012.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО акцентував увагу керівників обслуговуючих організацій і комунальних підприємств на необхідності розчищення тротуарів та зупинок у місті.

«Прошу слідкувати за погодними умовами. Бути готовим та відповідно реагувати. Я бачу, що дорогі очищають, і все нормально. Проте звертаю увагу на очищенні саме тротуарів. Мене турбує питання підходу до зупинок та до лікувальних і навчальних закладів міста», – зауважив очільник обласного центру.

Тому він доручив оперативно зібрати інформацію від директорів шкіл та головних лікарів, щодо того, де наразі складна ситуація з підходами до відповідних установ, аби швидко вжити заходів.

Також міський голова наголосив на взаємодії структурних підрозділів з комунальними підприємствами. «Техніка є, суміш є, співпрацюйте. Якщо є проблема, не чекайте – вирішуйте. У нас до всіх зупинок, шкіл і лікарень повинен бути чистий, безпечний підхід. Вчасно посипаний сумішшю тротуар вирішить питання», – поставив завдання керманич.

Разом з тим, директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА порушив питання очищення тротуарів у приватному секторі. Він наголосив, що згідно з Законом України «Про благоустрій населених пунктів», жителі приватного сектору повинні прибирати прилеглу до садиб територію до бордюрного каменю, до того ж на деяких таких ділянках через їхню вузькість комунальний транспорт не пройде.

Отже, міський голова доручив своєму заступнику Олександру ЖУРБІ приділити увагу питанню очищення територій приватним сектором. А також дав своїм підлеглим доручення проконтролювати роботу обслуговуючих організацій на закріплених територіях та за два дні надати інформацію по її виконанню.