004.jpg

У зв’язку з актуальністю питання щодо тарифів на проїзд у комунальному транспорті для школярів та студентів, комунальне підприємство «Електроавтотранс» надає необхідні роз’яснення.

Вартість проїзду визначена рішенням виконавчого комітету міської ради від 16 січня 2018 року № 37 «Про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП СМР «Електроавтотранс».

Дане рішення вступило в дію з 1 лютого. Відтак, вартість одного пасажироперевезення у міському електротранспорті становить 2,5 грн., вартість одного пасажироперевезення на автобусних маршрутах загального користування – 3,5 гривень. А для школярів та студенти діють пільгові умови:

  • учні 1-11 класів, що навчаються у школах Сум, сплачують 50% від повної вартості абонементного квитка за проїзд, тобто 1,25 грн. у тролейбусі та 1,75 грн. в автобусі, але за умови наявності учнівського квитка. Якщо даного виду документу під час проїзду в тролейбусі/автобусі учень не пред’являє, то він сплачує повну ціну, тобто 2,5 грн. та 3,5 грн. відповідно;
  • студенти денної форми навчання вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації міста мають право пільгового проїзду в тролейбусі за умови придбання місячного проїзного квитка. Абонемент за пільговою ціною 37,5 грн. студенти можуть придбати у кондуктора, водія або у касі КП «Електроавтотранс». У разі покупки квитка, що дає право разового проїзду, студенти сплачують повну вартість квитка, тобто 2,5 гривень;
  • в автобусах студенти сплачують повну вартість за проїзд – 3,5 гривень. Місячних проїзних на автобус для студентів рішенням виконавчого комітету міської ради не передбачено.