003.jpg

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей».

Чинності така набула з 1 січня 2018 року.

На виконання рішення цієї постанови Фондом соціального страхування України у січні поточного року здійснено осучаснення страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей за 2008, 2009, 2010, 2011 роки.

Загальна кількість потерпілих на виробництві (членів їх сімей), якими опікується міське відділення Фонду та які мають право на проведення такого осучаснення, складає майже 2 тисячі осіб.

Збільшений перерахований розмір страхових виплат, нарахований у січні поточного року, потерпілі на виробництві (члени їх сімей) отримали вже на початку лютого. Загальна сума такого збільшення становить близько 1 млн грн., а в середньому на одну особу припадає 474 гривень.

Загалом міським відділенням Фонду щомісячно здійснюються страхові виплати 2710 потерпілим на загальну суму майже 7 млн гривень.

Для тимчасово переміщених осіб перерахунок проведено робочими органами виконавчої дирекції Фонду за місцем їх тимчасового проживання (перебування). На даний час у міському відділенні перебуває на обліку 151 переселенець, із них 102 проведено перерахунок на загальну суму близько 40 тис. гривень.

У березні поточного року буде збільшено розмір щомісячних страхових виплат усім потерпілим на виробництві (членам їх сімей) на 20%. Розмір страхових виплат буде перераховано майже 3 тисячам осіб.