Print
Hits: 1832

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ, в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО, депутат міської ради Володимир НИКОНЕНКО на зустрічі з медперсоналом 4-ої поліклініки міської клінічної лікарні № 4 та мешканцями Курського мікрорайону спростували інформацію про закриття даної поліклініки.

Заступник міського голови розвіяв побоювання сумчан щодо того, що лікувальний заклад може бути закритий і пояснив ситуацію, яка чекає на поліклініку в найближчому майбутньому.

За його словами, на сьогодні в контексті медичної реформи, яка нині триває на рівні держави, Суми, як і решта міст України, мають виокремити первинну ланку медицини і створити окремі некомерційні комунальні підприємства, які забезпечуватимуть надання первинної медико-санітарної допомоги.

У Сумах у зв’язку з цим з’являться два незалежні центри первинної медико-санітарної допомоги. Одним із таких буде Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3, що розташований по вул. Іллінській.

Саме йому, за словами Максима Галицького, й підпорядковуватимуться сімейні лікарі 4-ої поліклініки міської клінічної лікарні № 4. Проте для самої поліклініки нічого не зміниться. На своїх місцях залишаться й вузькопрофільні спеціалісти, єдине – підпорядковуватимуться вже міській клінічній лікарні № 4.

«Абсолютно жоден лікар, що нині працює в 4-ій поліклініці, не буде нікуди переведений, а люди які отримують тут медичні послуги, можуть укласти з лікарями договори і в подальшому обслуговуватись у цьому медичному закладі», – запевнив Максим Галицький.

Створити два незалежних центри первинної медико-санітарної допомоги мають до 1 липня поточного року. Якщо ж цього зроблено не буде, то Національна служба здоров'я України припинить фінансувати даний медичний заклад. Тільки медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з НСЗУ та отримувати пряме фінансування за надані медичні послуги з державного бюджету.