005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення посилити контроль за роботою теплопостачальних організацій у морози та організувати безперебійну роботу пунктів обігріву.

«При температурі повітря – 20 С0 маємо подумати про людей, які не мають постійного місця проживання. Для цього потрібно забезпечити безперебійну роботу пунктів обігріву, які функціонують при закладах охорони здоров’я та бібліотеках. Вони мають працювати цілодобово. Центр реінтеграції бездомних осіб також має посилити свою роботу та надавати послуги всім, хто сюди звертається за допомогою у таку холоднечу», – сказав міський голова.

Потому перейшов до питання теплопостачання бюджетних організацій та житлового сектору. Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, на сьогодні всі споживачі забезпечені теплоносієм і гарячою водою. Джерела водопостачання витримують температурні режимі відповідно до затверджених температурних графіків. Минулого тижня на розгляді було 15 звернень щодо опалення. Вирішено п’ять. Залишилось 10.

Здебільшого це звернення, де самочинно ведеться регулювання витрат теплоносія.

«Проводимо роз’яснювальну роботу з відповідальними за лічильники, що при такому зниженні температури повітря регулювання недопустиме», – розповіла Надія Покутня.

По гарячому водопостачанню на розгляді було 16 звернень. Вирішено шість, залишилось 10. Переважна більшість звернень стосується тих будинків, де потрібно виконувати заміну водопідігрівачів, і відповідні роботи включені до титульних списків капітального ремонту на цей рік.

З огляду на це Олександр Лисенко наголосив, що робоча група з питань перевірки розрахунків тарифу на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання ТОВ «Сумитеплоенерго» має продовжити свою роботу. Це потрібно для того, аби забезпечити контроль за роботою даного підприємства.

«Визначайте найбільш зношені мережі, де потрібно в першу чергу їх замінювати. Опалювальний сезон скоро закінчиться і можна буде приступати до заміни комунікацій. Це ж саме стосується і внутрішньобудинкових мереж», – сказав міський голова.