005.jpg

Тимчасова комісія з перевірки роботи міського пасажирського транспорту розпочала огляди приватних автобусів.

Зранку члени комісії працювали на кінцевій зупинці по вул. Роменській.

Як зазначив начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, діяли у межах визначених законодавством повноважень. Звертали увагу на зовнішній вигляд транспортного засобу (салон, підлога, стеля, сидіння, бокові панелі), на наявність табличок із зазначенням номера маршруту та шляху руху, інформації про перевізника та страхову компанію, вартість проїзду, паспорта маршруту, GPS, кількість одиниць транспорту на маршруті.

За час першого рейду оглянули 32 автобуси. Серед недоліків, які виявила комісія, неналежний санітарний стан одного автобуса, незадовільний технічний стан дверей у двох інших, відсутність інформації про перевізника ще в одному. Також було встановлено відсутність на деяких маршрутах необхідної кількості транспорту. Останнє особливо стосувалось маршруту № 1, транспорт на якому у переважній більшості ще й не доїжджав до кінцевої зупинки.

Перевірки тимчасової комісії з перевірки роботи міського пасажирського транспорту тривають. Результати оглядів будуть відображені у звіті, який комісія має подати до 19 березня міському голові.

Нагадаємо, тимчасова комісія створена Розпорядженням міського голови від 23 лютого, виходячи з необхідності забезпечення безпечних і якісних послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, з метою забезпечення відкритості та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування, врахування громадської думки. На неї покладено завдання провести перевірки роботи міського пасажирського транспорту (за виключенням комунального), а саме: технічного стану автобусів, дотримання графіків руху, умов виконання ремонтів та випуску на лінію рухомого складу.

До складу комісії включили вісім осіб, серед яких профільний заступник міського голови Олександр ЖУРБА, начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, головний спеціаліст відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Микола ГІЦЕНКО, головний спеціаліст управління з питань праці Алла ДУБИНСЬКА, головний спеціаліст відділу прес-служба Катерина СОЛОВЙОВА, головний спеціаліст відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Зоя СОТНІК, член громадської комісії з питань соціально-економічного розвитку та бюджету Максим КОРНІЄНКО, депутат міської ради Дмитро НАТАЛУХА.