003.jpg

У Сумах підбили підсумки роботи комунальних підприємств та обслуговуючих організацій міста з очищення міста від снігу.

Мова про це йшла під час щопонеділкової апаратної наради 5 березня.

За словами директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, наразі роботи з прибирання в місті снігу по лінії цього структурного підрозділу виконані на 92%. Сьогодні ж їх планують завершити.

Він розповів, що минулого ж тижня у Сумах було розчищено 435 тис. м2 тротуарів. У ТОВ «КК»Домком Суми» працювало 20 двірників, у «КК «Коменерго-Суми» – 25, ТОВ «Форекс плюс» – 10, ПРБП «Рембуд» – 22, ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс» – 46, КП «Сумитеплоенергоцентраль» – 46, КП «Сумижилкомсервіс» – 21. Кожна із цих обслуговуючих організацій мала одну одиницю техніки та додатково залучала інші машини.

Самі ж представники обслуговуючих організацій зауважили, що розчищати сніг на прибудинкових територіях було часом важко, адже на деяких із них мешканці лишають свої автомобілі.

В.о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО зазначив: «Всі комунальні підприємства та обслуговуючі організації спрацювали добре під час розчищення міста від снігу. У нас залишився лише приватний сектор, де теж треба прибирати сніг. Тому, будь-ласка, посильте цю роботу».

Директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА повідомив, що це питання на особистому контролі міського голови Олександра ЛИСЕНКА, який нині перебуває на лікарняному.

«Наше підприємство на час великих снігопадів працювало у посиленому режимі. Магістральні дороги розчищені до асфальтобетону, відповідно проїжджа частина знаходиться у задовільному стані. Що ж до приватного сектору, то сьогодні, за дорученням міського голови, туди відправились чотири снігоприбиральні машини. Мова йде про Баранівку, Ганнівку, Хіммістечко. Частково будемо розчищати Баси і Веретенівку», – сказав Олександр Вегера.

Також комунальне підприємство займатиметься очищенням від снігу пішохідних переходів . До цієї роботи залучать 30 чоловік та три одиниці техніки.

Натомість директор КП «Паркінг» Олег СЛАВГОРОДСЬКИЙ отримав від Володимира Войтенка доручення співпрацювати із начальником відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергієм ЯКОВЕНКОМ щодо зауважень сумчан на недоліки в очищенні зупинок. І в разі надходження таких одразу ж на них реагувати.

Інформація щодо очищення від снігу прибудинкових територій станом на 9:00