004.jpg

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства продовжує економити кошти міського бюджету завдяки системі електронних закупівель ProZorro.

Під час щопонеділкової апаратної наради в.о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО заслухав звіт щодо проведення закупівель в електронній системі ProZorro за 2017 рік управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства.

За словами начальника структурного підрозділу Віталія ШИЛОВА, торік управлінням із застосуванням електронної системи ProZorro проведено 24 закупівлі із застосуванням відкритих торгів очікуваною вартістю 255,7 млн гривень.

У торгах брали участь 65 учасників. За результатами проведених закупівель управлінням укладено 24 договори на загальну суму 215,7 млн гривень.

«За рахунок проведення тендерних процедур вдалось зекономити для міського бюджету 40 млн грн. або 16%», – зазначив посадовець.

Крім того, управлінням в електронній системі ProZorro розміщено вісім оголошень про проведення тендерних процедур із застосуванням процедури відкритих торгів, закупівля по яких не відбулася у зв’язку з тим, що не було учасників.

Разом з тим, торік управлінням проведено дві переговорні процедури закупівлі за результатами яких укладено договори на загальну суму 7,4 млн гривень. Це стосувалося двох об’єктів: реконструкції у дитячому парку «Казка» та ремонтних робіт по дитячому садочку № 38 «Яблунька», що на Хіммістечку.

У 2017 році, з перехідним періодом у 2018 році управлінням в електронній системі ProZorro проведено тендерних процедур із застосуванням процедури відкритих торгів очікуваною вартістю 158,4 млн грн. Здебільшого це стосується виконання поточного ремонту та санітарної очистки по місту.

В.о. міського голови Володимир Войтенко ще раз зауважив, що використовуючи систему ProZorro, вдається заощадити кошти міського бюджету, які в подальшому можуть бути використані для розвитку міста.