004.jpg

У Сумах планують встановити нові урни для сміття у центрі міста та на нових зупинках і визначаються з тим, хто має облаштувати кінцеві зупинки біотуалетами.

Про те, як вирішуватимуть ці питання, йшлось під час щопонеділкової апаратної наради при в. о. міського голови 2 квітня.

За словами директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, наразі сміттєві урни в кількості 50 штук виготовляються. Встановлюватимуть їх насамперед у центральній частині міста та на нових зупинках громадського транспорту. До відповідних робіт приступлять у середині квітня.

Обслуговувати урни буде КП «Паркінг».

Що ж до облаштування кінцевих зупинок громадського транспорту біотуалетами, то це питання наразі на стадії вирішення.

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО доручив заступнику міського голови Ользі ВОЛОШИНІЙ зібрати відповідну нараду за участю представників департаменту інфраструктури міста, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, а також КП «Паркінг».

«Потрібно визначитись, хто ж все таки має облаштувати кінцеві зупинки біотуалетами та торговими точками. Або ж це буде КП «Електроавтотранс», або на умовах співфінансування це зроблять приватні перевізники. І, аби у депутатів не виникало питань щодо прозорості вирішення даного питання, до його опрацювання повинні також долучитись правове управління та управління архітектури та містобудування», – сказав Володимир Войтенко.