006.jpg

Сьогодні під час чергового засідання міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури розглядалось питання пристосованості громадського транспорту для осіб з інвалідністю.

Відбулось таке під головуванням заступника міського голови Ольги ВОЛОШИНОЇ.

Серед присутніх на зібранні були також начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, приватні перевізники та голови громадських організацій осіб з інвалідністю.

Останні озвучили свої побажання, які стосувались користування громадським транспортом. Зокрема, мова йшла про оголошення зупинок всередині приватних автобусів, оснащення зупинок гучномовцями, які б сповіщали про прибуття транспорту, про наявність GPS-навігації. Також йшлось про збільшення на маршрутах № 5, № 10 А та № 15А, що курсують до об’єктів соціальної інфраструктури, кількості тролейбусів із низькою підлогою.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко та приватні перевізники пообіцяли врахувати пропозиції та побажання голів громадських організацій осіб з інвалідністю.