0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив керівнику управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслану ГОЛОПЬОРОВУ ретельно контролювати відновлення благоустрою після виконання робіт на підземних мережах.

Основну увагу очільник міста звернув на пошкодження асфальтного покриття, що залишились після ремонтів ТОВ «Сумитеплоенерго» та КП «Міськводоканал». У першого підприємства наразі таких ділянок 52, у другого – 175.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що вони зі свого боку до кінця червня заасфальтують розриття, що лишились після зими, а згодом займуться тими, що виникли у результаті виконання ремонтних робіт, пов’язаних із проведенням гідравлічних випробувань.

У свою чергу директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ пояснив значну кількість неприведених до належного ладу ділянок тим, що підрядник, із яким підприємство співпрацювало, відмовився надалі виконувати ці роботи, оскільки, вони, за його словами, невигідні.

На це Олександр Лисенко порадив очільнику комунального підприємства якнайшвидше шукати іншого виконавця робіт, а у разі виникнення проблем із фінансуванням інформувати керівництво міста.

«Наявність розриттів впливає не лише на зовнішній вигляд міста, а й на безпеку руху. Тому, будь-ласка, вирішуйте це питання. Має бути графік, підписаний керівником організації, яка проводить розриття, в якому зазначається, коли розпочались роботи, на якій вони стадії та коли завершаться», – сказав Олександр Лисенко, звертаючись до начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслана Голопьорова.

Останній за дорученням міського голови має вимагати від виконавців земельних робіт такі документи, а потому ретельно контролювати виконання ними узятих на себе зобов’язань з відновлення пошкоджених об’єктів благоустрою.