004.jpg

Минулого тижня в Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України (с. Яворів, Львівська обл.) відбулись змагання чемпіонату України з біатлону серед дорослих.

«Дублі» у чоловічому спринті та гонці переслідувань зробили студенти СумДУ. Так, Дмитро ІГНАТЬЄВ здобув дві золоті нагороди, а його більш досвідчеий колега Дмитро РУСІНОВ – два «срібла».

У спринті, 17 березня, переможний час Ігнатьєва склав 24.20,4, спортсмен зробив по одному промаху на вогневих рубежах – лежачи та в «стійці». Русінов пройшов дистанцію за 24.54,8 і з такими ж показниками у стрільбі, як і переможець.

Наступного дня, 18 березня, відбулась гонка-переслідування. Спортсмени продовжили гонку з тих місць, які посіли у спринті, та з таким же часовим відставанням від лідера. На лижні знову не було рівних Ігнатьєву. Його переможний час склав 33.27,0. На чотирьох стрільбах біатлоніст допустив три промахи (всі під час стрільб стоячи). Захистив своє друге місце й інший Дмитро – Русінов. Він відстав від переможця на 1.10,5, бо стрільба була не влучною – шість промахів.

Таким чином, сумські студенти підтвердили свою високу кваліфікацію під час головних змагань країни.

Зазначимо, що провідні спортсмени країни не брали участі у гонках чемпіонату, бо вони були задіяні на змаганнях Кубка світу та юніорського чемпіонату Європи.