002.jpg

House of Europe – це програма для творчого та професійного обміну на персональному рівні між Європейським Союзом та Україною. Новий конкурс – можливість розвитку саме для молодих людей.

Гранти підтримують проєкти, що допомагають 16-25-річним проявити себе. Інклюзивні театральні постановки, кінематографічні табори, урбаністичні лабораторії з переосмислення публічних просторів та інші ініціативи, що спонукають творити.

Співучасником проєкту стане ментор або менторка з ЄС. Ця людина допомагатиме й буде наставляти учасників онлайн.

Кінцевий термін подання заявки – 1 березня 2021 о 15:00 за київським часом.

Що отримують переможці?
Від 6 000 до 8 000 євро на втілення ідеї, що захоплює; досвід, знайомства та новий проєкт у портфоліо; можливість розвинути мистецьку спільноту поза столицею; можливість допомогти творчій молоді реалізувати здібності й зрозуміти силу мистецтва для змін у суспільстві; напарника в обличчі ментора або менторки з ЄС або Великої Британії (учасник може обрати цю людину самостійно); знайомства з активними культурними організаціями з областей, що також отримали гранти; доступ до спільноти випускників, що об’єднує представників найвпливовіших українських мистецьких організацій та агентів змін.

Отримати детальну інформацію про конкурс можна за цим посиланням