Print
Hits: 1066

Вихідні у Сумах розпочалися активно – нагородженням переможців відкритого чемпіонату міста з шахів «Кубок мера».

Звання чемпіона у семи вікових категоріях виборювали 45 учасників. Змагання тривали протягом 9 днів із 19 по 27 лютого. У них взяли участь діти та дорослі з Сум та Охтирки.

Привітати учасників та нагородити переможців завітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО та заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

«Я радий вітати дітей та дорослих, які сьогодні, в суботу, зібралися у нашому Молодіжному центрі «Романтика». Я впевнений у тому, що кожен із вас достойно показав себе у цих змаганнях. І мені приємно, що так багато активних і обдарованих людей у нашому місті. Хочу зазначити, що змагання проводяться в умовах карантинних обмежень, тому дуже зручно, що ми можемо проводити такі заходи у нашому молодіжному центрі з дотриманням протиепідемічних норм: безпечна дистанція, використання засобів індивідуального захисту, дезінфекція. Наголошую на тому, що міська влада буде і надалі підтримувати розвиток спорту в нашому місті, зокрема, і шахів», – сказав очільник Сумської міської територіальної громади.

«Кожен із учасників – переможець уже через те, що вирішив показати свій талант і свої уміння. Ви усі молодці, адже точно знаєте про те, чого хочете – і наполегливо до цього йдете. Бажаю всім нових перемог», – додала заступник міського голови.

До вітальних слів долучилися і головний суддя Сергій ПОЛЕСЬКИЙ та головний секретар змагань Алла СІНІЦИНА, які зазначили, що уже наступного року такий турнір проводитимуть уп’яте.

Переможцями відкритого чемпіонату міста з шахів стали: Анна РАДЧЕНКО, Катерина ПРИДАТКО, Микола СЕМЕНОВ, Ярослав МИХНО, Артур НАУМОВ, Михайло ЛЕМЕШЕНКО.